Grafik från Hypoteket

Hypoteket är en omtalad bankutmanare som med ny teknik, effektivare organisation och en smart finansieringsfond skall sno bolånekunder från de etablerade bankerna. Hos Hypoteket kan privatkunder på ca 3 minuter ansöka om bolån och lånelöfte. Den främsta fördelen med Hypoteket är de låga räntorna och avsaknad av uppläggningsavgifter och dolda avi-kostnader.

Idé till Hypoteket är hämtat från Holland där kreditinstitut tagit en betydande del av bolånemarknaden genom att låna ut pengar via en lånefond i vilken investerare, pensionsfonder och försäkringsbolag kan placera kapital. Bakom den svenska satsningen återfinns Schibsted media group som bland annat står bakom Sveriges främsta låneförmedlare Lendo. Under 2016 tog Schibsted över ägarskapet i bolåneförmedlaren Bolånegruppen vilket är fröet till Hypoteket, men istället för att enbart förmedla lån har Hypoteket som mål att själva erbjuda bolån och lånelöften till tusentals svenskar.

En nackdel med Hypoteket är att man i dagsläget endast erbjuder bottenlån och det går endast att låna upp till 65% av bostadsvärdet.

Grafik från Hypoteket
Nedan finner du kalkyler för vad det skulle kunna kosta dig att låna en viss summa pengar hos Hypoteket. Beräkningarna är gjorda med en återbetalningstid över 2 år med en nominell ränta på 12817835% och 0 kr i uppläggningsavgift. Tänk på att dessa exempel ej ger en exakt prisbild utan endast är uppskattade beräkningar.

Låneexempel

Summa Ca ränta Per månad Totalt Sök

Representativt låneexempel:Ex: årlig rak amorteringstakt på 1%, nom.ränta 1,28% eff.ränta 1,29%, 1 000 000 kr i 100 år, Totalt 1 640 533 kr efter skattereduktion på 30% skulle beloppet bli 1 448 373 kr.

Hypoteket Bolån Sverige AB med org.nr 556928-1156 ansvarar för drift och utveckling av www.hypoteket.com. Vikinglån.nu har ingen juridisk del i eventuella låneavtal som upprättas mellan låntagare och Hypoteket, vi reserverar oss för eventuella felaktigheter, jämför och kontrollera därför alltid uppgifterna på denna sida med de som anges på Hypotekets hemsida.Om du har några frågor om tjänsten kan du skicka dem till [email protected], supporten svarar normalt inom 24 timmar.
Kontaktuppgifter
[email protected]
010-150 70 00
www.hypoteket.com
Extern information
Alla bolag
Finansinspektionen - FI.se

One thought on “Hypoteket”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *