Leasing

Upplägg där kunder hyr produkter istället för att köpa dem via direktbetalning, faktura eller delbetalning kallas leasing. Vanliga sådana lån är billeasing och maskinuthyrning där företag hyr in dyr utrustning.

Fördelen med leasing är att du kan få regelbunden tillförlitlig tillgång till exempelvis ett fordon under en period utan att behöva köpa fordonet.

Företagsleasing är ett upplägg som både många större och mindre företag utnyttjar. Genom att hyra in nödvändig utrusning sparar man viktigt investeringskapital och en flexiblare verksamheten kan bedrivas.

Begreppet privatleasing eller konsumentleasing används för att beskriva hyresupplägg där kunden är en privatperson. Konsumentleasing omfattar många olika sorters lån av exempelvis elektronik, datorer, vitvaror och fordon.

Billeasing passar bäst för företag och privatpersoner som behöver långtidshyra bil. Det innebär i sin tur att du slipper billån och att ingen kontantinsats krävs. I leasingavtalet ingår normalt även all service, vilket passar dig som vill ha full koll på månadskostnaden.

Många tjänste- och företagsbilar är kontrakterade på detta vis. Men de senaste åren har det även blivit allt vanligare med billeasing bland privathushåll i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.