Minilån

Vid mindre oplanerade kostnader har kreditkort flera fördelar. Fast alla har inte möjlighet eller tid att skaffa sig ett kort om situationen är akut. Ett minilån kan då vara en lösning.

Grafik från Frogtail
1000 – 40000 kr
Lånetid 1-3 år
Ränta 19.5%-39%
Ålder över 18 år
Inkomst 0 kr/år
Alla villkor & ansökan

Grafik från Daypay
1 000 - 20 000 kr
Lånetid 1 mån - 5 år
Kreditcheck: Creditsafe
Ålder över 20 år
Inkomst 100 000 kr/år
Alla villkor & ansökan

 

Minilån är småkrediter med mycket kort utbetalningstid. Beloppen rör sig mellan 500 - 10 000 kr. Vanligtvis är löptiden begränsad till maximalt ett par månader, men det finns undantag där återbetalningen sker över ett par år.

Precis som vid andra lån sker en kreditprövning vid ansökan. Kraven är emellertid i regel inte riktigt lika höga som för privatlån. Inkomstkraven är generellt lägre och kreditbolagen tittar mycket på den enskilda individens lämplighet vilket öppnar upp möjligheterna för lån trots betalningsanmärkning.
Utbetalningstider för minilån
Önskar du låna pengar med utbetalning till kontot inom ett par timmar gäller det att ansöka tidigt på dagen. Sker ansökan på morgonen eller förmiddagen och är godkänd innan kl 13 kan pengarna finnas på ditt konto redan samma eftermiddag kl 15-17.  För att försäkra dig om en skyndsam hantering är det viktigt att du använder en e-legitimation t.ex. BankID för att bekräfta ansökan och styrka din identitet.