Bröllopslån

Det kostar en hel del att gifta sig, faktum är att många bröllop medför så pass stora utgifter att brudparet (brukar i snitt stå för ca 80% av kostnaderna) inte själva klarar av att finansiera bröllopet själva utan får hjälp av föräldrarna eller andra gäster (i snitt står dessa för ca 20% av kostnaderna). Men alla har en rik familj eller släkt som kan bidra ekonomiskt och därför överväger en del par möjligheterna att helt eller delvis finansiera bröllopet genom lån.

Utan tvekan är det ingen god idé att dra på sig stora skulder för att kunna gifta sig, istället är det bättre att försöka ”gallra bort” dyra kostnadsposter. För väldigt stora bröllop med 200-300 gäster drar kostnaderna lätt iväg, men kanske går det att göra måltiderna lite enklare och exempelvis helt skippa alkoholen. Alternativet kan vara att istället bjuda lite färre gäster och istället ha lite mer utrymme när det gäller mat och servering av dryck.

Om ni trots allt anser att det inte går att spara in på något, går det givetvis precis lika bra att låna pengar till bröllop som till någon annan stor utgift. Dessvärre finns det inte några särskilda bröllopslån med förmånligare villkor utan ni får räkna med att teckna ett vanligt lån utan säkerhet. En fördel med dessa lån är att pengarna inte är öronmärkta, vilket gör det möjligt att använda dem efter behov för att betala kläder, mat eller bröllopsresa.

Vanliga utgifter i samband med giftermål:
  • Kostnad för ett genomsnittligt bröllop: 35.000 kr
  • Bröllopsresa kostar i snitt ca: 22.000 kr
  • Diamantring kostar i snitt ca:23.000 kr
  • Uppskattad totalkostnad ca 50.000-60.000 kr