Pensionärslån

Vem har sagt att ålderdomens höst inte kan vara den mest spännande tiden i livet? Bär du på en dröm som du hoppas få förverkliga är den rätta tiden kanske just nu. Oavsett vad din dröm är kan våra listade långivare hjälpa dig med den finansiella biten. Att låna pengar som pensionär är varken farligt eller ovanligt, proceduren ser bara lite annorlunda ut.

För pensionärer är det lite mer komplicerat att erhålla lån eftersom kreditgivarna helst ser att man är under 65 år. Men möjlighet finns att teckna pensionärslån med särskilda villkor alternativt söka ett vanligt privatlån. Som pensionär får du dessvärre räkna med tuffare regler och en högre ränta, detta beror på att din ålder betraktas som en riskfaktor.

Alla över 18 år kan söka lån upp till 600.000 kr hos Axo Finans låneförmedling.


Seniorlån

Du som är pensionerad och äger en fastighet eller bostad med låg eller ingen belåning, kan ansöka om ett särskilt seniorlån. Möjlighet finns då att låna upp till 40-60% av bostadens marknadsvärde. Under den tid som seniorlånet löper sker inga amorteringar ,istället sker en fullständig återbetalning då lånetiden upphör. Många väljer då att sälja huset och på så vis betala tillbaka de pengar man är skyldig banken.

Följande banker erbjuder seniorlån:

Swedbank – frigör ditt låsta kapital idag!

  • Frigör max 60% av bostadens nuvarande marknadsvärde
  • Ska ha fyllt 58 år
  • Ränta sätts individuellt

Kontakta banken för fullständiga villkor

Handelsbanken – en möjlighet att utöka pensionen

  • Frigör max 50% av bostadens nuvarande marknadsvärde
  • Ska vara pensionerad
  • Ränta sätts individuellt

Kontakta banken för fullständiga villkor


Extra pengar varje månad

En fördel med att utnyttja det anpassade seniorlånet är att pengarna portioneras ut över en längre tid. Utbetalningarna sker månadsvis och fungerar på så vis som en extra pension. Givetvis kan du även välja att få hela beloppet utbetalt direkt. Du väljer själv vilken utbetalningsform som passar dig bäst.