Lån till garage

För den som köpt hus eller som tänkt bygga ett helt nytt från grunden, blir det ofta förr eller senare aktuellt att även renovera eller bygga garage. Med eftersom nya garage kan kosta uppemot 500.000 kr behöver många låna pengar till detta bygge.

Vanligast är att man vänder sig till banken där man har sitt bolån och utökar lånet så att man kan täcka kostnaderna för garaget. Att utöka befintliga lån är i regel endast möjligt om där finns belåningsutrymme kvar (Dvs. att befintliga lån understiger 85 % av bostadens värde) ibland kan en upptaxering av bostadensvärde utöka låneutrymmet.

Om banken av en eller annan anledning säger nej till er önskan, är det möjligt att söka ett vanligt privatlån. Notera dock att detta är en betydligt sämre finansieringsform och kommer kosta hushållet betydligt mer. Normalt rekommenderas inte lån utan säkerhet till annat än nödsituationer. EV. kan ett sådant lån på omkring 50.000 kr vara rimligt om man endast måste köpa ny garageport, emedan att låna ca en halv miljon utan säkerhet är en stor risk.